Piramida d.o.o.
Ampule Bočice Kvaliteta Studije slučaja O Piramidi
O Piramidi O Piramidi
Specificirana bočica puca na stroju za punjenje? Nikakav problem za nas!
Više info


Moderna proizvodnja ampula i bočica, gdje ništa nije prepušteno slučajnosti

Pogledajte kako izgleda proizvodnja naših ampula

Proizvodnja ampula odvija se na najmodernijim linijama MODERNE MECANIQUE MM-30 LA 502 i LA 500 s automatskim punjačem staklenih cijevi u karusele i kalibrima za stopostotnu kontrolu najznačajnijih parametara.

Za proizvodnju ampula koriste se staklene cijevi dužine 1.500 mm različitih promjera, ovisno o dimenzijama ampule koja se proizvodi.

Staklene cijevi postave se u punjače stroja i automatskim punjenjem ubacuje se cijev po cijev u dio stroja za obradu i izradu ampula. Preko sustava rotirajućih glava obavlja se rotacija stakla, dok sustav plamenika osigurava zagrijavanje cijevi sa svih strana. Zagrijana se cijev razvlači na potrebnu dužinu i oblikuje u željeni oblik i dimenziju ampule.  


Nakon oblikovanja dolazi do odvajanja ampule od ostatka cijevi u stroju. Odvajanje se obavlja pomoću posebnih plamenika koji obavljaju odvajanje i istovremeno otvaranje ampule. Stroj ima 30 glava i ciklus se ponavlja dok se ne izredaju sve glave i dok se iz svake cijevi ne dobije 28 – 32 ampule, nakon čega se proces punjenja ponavlja.

Ovako izrađene ampule dolaze na liniju, gdje se obavlja kalibriranje i izrada samolomljive ampule. Samolomljiva ampula može biti u OPC (rez na jednomu mjestu označenom točkom u boji) ili CBR verziji (prsten boje koja malo nagriza staklo čineći lom na tome mjestu lakšim).

Ovisno o zahtjevu kupca na liniji se izrađuju obojeni kodni ringovi za lakšu identifikaciju lijeka, kao i sitotisak s tekstualnim ili slikovnim nanosom na tijelu ampule.


Sve proizvedene ampule na traci prolaze kroz peć za otpuštanje napetosti, pečenje boje i sterilizaciju na temperaturi od 560°C do 630°C te ulaze u Čistu sobu gdje se pakiraju u plastične ili kartonske kutije.

Nakon pakiranja, palete se izvoze u prostor za paletiziranje i skladištenje gotovih proizvoda.

U mogućnosti smo proizvoditi ampule sa stopostotnom elektroničkom kontrolom dimenzijskih i kozmetičkih karakteristika.

Kakvu tehnologiju upotrebljavamo kod proizvodnje bočica?

Za proizvodnju bočica koriste se linije 3BS i BZ-16 proizvođača S.P.A.M.I., te staklene cijevi dužine 1.500 mm s različitim promjerima ovisno o dimenziji bočice.


Stroj za proizvodnju bočica sastoji se od A-sklopa s gornjim glavama i B-sklopa s donjim glavama.

Na 3BS stroju A-sklop ima 24 glave, a B-sklop 2 puta po 8 glava.

Na BZ-16 stroju A-sklop ima 16 glava, a B-sklop 8 glava.

Na A-sklopu se izrađuje grlo bočice, dok se na B-sklopu izrađuje dno. Sustav sklopova je jedinstven, odnosno čini cjelinu stroja.

Cijevi se pune u gornju glavu stroja na A-sklopu preko automatskog punjača i to redom na sve glave. Nakon punjenja glava, plamenicima se zagrijava vrh cijevi kako bi se sirovina pripremila za oblikovanje na alatima. Ugrijana masa stakla se preko ulaznog alata (koji služi za izradu otvora bočice) i alata za oblikovanje grla oblikuje u željeni oblik bočice. Oblikovanje se obavlja u tri stupnja na prvom predalatu, drugom predalatu i završnom alatu.Nakon oblikovanja grla, sustavom plamenika odvaja se bočica od preostalog dijela cijevi i na B-sklopu stroja izrađuje se dno.

Izrađena bočica transportira se na liniju za kalibriranje dimenzija i po potrebi se izrađuje sitotisak. Izrađene se bočice preko robotičke ruke prebacuju u peć za otpuštanje napetosti i sterilizaciju na temperaturi od 560°C do 630°C.  

Gotove ohlađene bočice se iz peći transportiraju u Čistu sobu gdje se obavlja pregled i pakiranje u kartonske ili plastične kutije. Kutije složene na paletu odvoze se potom u u prostor za paletizaciju i skladište gotove robe.

Visoka kvaliteta proizvodne opreme jamči visok nivo čistoće prostora u proizvodnji, a time i visok nivo čistoće gotovih proizvoda.

Pakiranje svih proizvoda obavlja se u Čistim sobama u skladu sa standardom ISO 14644-1 klase ISO 8 (klasa čistoće 100.000).

Kontakt Obratite nam se za više informacija o suradnji s nama.

Isprintaj isprintaj  |  Na vrh na vrh

Standardne ampule Po mjeri
Standardne Injekcijske Za tablete S navojem - ON type Po mjeri
Profil tvrtke Povijest Referentna lista Proizvodnja Okoliš Opći uvjeti prodaje Kontakt